Siivous ja pihanhoito

– siisti kontitantere, parempi mieli

Oman pihan ja kodin siisteys on kotona asuville senioreille todella iso asia. Kun polvi ei enää koukistu tai voimat eivät enää riitä tekemään töitä, on kuitenkin tärkeää, että paikat pysyvät kunnossa. Oikeaan aikaan tehty joulu- tai juhannussiivous, ikkunan pesu, nurmikon tai pensasaidan leikkaus ja talvella lumityöt vaikuttavat mielialaan paremmin kuin mikään apteekin pilleri.

 

Teemme mielellämme yksittäisiä toimeksiantoja, kuten siivouksen tai ikkunan pesun. Joskus on kuitenkin hyvä tehdä siivous tai pihanhoitosuunnitelma pidemmäksi aikaa. Vaikka niin, että sovitaan kahdesta isosta siivoukseta ja ikkunan pesuista ja kesän nurmikonleikkauksista. Kun töistä on sovittu, asia on poissa omasta mielestä ja voi jo iloita etukäteen, että työt tulevat varmasti tehtyä. Näihin palveluihin on asiakas tai omaiset voivat käyttää kotitalousvähennystä.

 

Soita meille, niin suunnitellaan yhdessä, Sirpa.

 

Kurkkaa tästä, mitä kaikkea voimme tehdä!

Siivous

ikkunan pesu, imurointi, lattioiden pesu, pölyjen pyyhkiminen, kylpyhuoneen, saunan ja wc:n siivous, mattojen tamppaus, kaappien siivous, kattokruunujen puhdistaminen, lamppujen vaihtaminen, palohälyttimien pattereiden vaihtaminen, pyykin pesu, mankelointi, silittäminen, vuodevaatteiden vaihtaminen, verhojen vaihtaminen/ripustaminen.

Piha

nurmikon leikkaus, rännien puhdistaminen, lumen luonti, pensasaitojen ja puiden leikkaus, pihan siistiminen, roskien ja –kierrätystavaroiden pois vieminen, harvavointi, halkojen hakkaaminen, lamppujen vaihtaminen.

Huom! Kotipalvelujen ja niiden tukipalvelujen (esimerkiksi siivouspalvelun) myynti on arvonlisäverotonta vanhuksille ja muille erityisryhmille (erityisryhmä sana linkitetään tähän sivuille http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Arvonlisaverotus/Yksityisten_sosiaalihuoltopalvelujen_arv(25131).

 

Kotipalvelun tukipalveluilla tarkoitetaan siivouspalvelun lisäksi esimerkiksi ateria-, vaatehuolto, kylvetys- ja saattajapalveluja sekä sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palveluja.